Märtsis lõppenud majandusaasta finantstulemuste kohaselt kasvas Fujitsu Siemens Computersi maksueelne kasum 15% võrra 91 mln eurolt 105 mln euroni. Ettevõtte käive ületas 6,6 miljardit eurot, mis on 4,9% vähem kui eelmisel majandusaastal, peegeldades firma strateegilisi ärimuudatusi ja keerulist turusituatsiooni.

Viimase 12 kuu käivet mõjutas strateegiline muudatus ettevõtte struktuuris ja tooteportfellis. Käibe vähenemine oli osaliselt tingitud näiteks telerite ja elektronmärkmike (PDA) väljaviimisest ettevõtte tooteportfellist. Samuti mõjutasid käivet tugev euro ning suur surve keskmisele müügihinnale.

Fujitsu Siemens Computers jätkas keskendumist PRIMERGY serverite ja äriklientidele suunatud mobiilsetele IT-seadmetele arendamisele, mis kinnistas veelgi ettevõtte tugevat positsiooni (koos Fujitsuga) x86 serverite tootjana. 19,8%-lise kasvuga x86 serverite turul on Fujitsu Siemens Computers viie suurema valmistaja hulgas kõige kiiremini kasvav serveritootja maailmas.

Lääne-Euroopas ületas mobiilsete IT-seadmete segmendis Fujitsu Siemens Computersi äriklientide sülearvutite müügi kasv 2007. aasta IV kvartalis turu keskmist. Kümne juhtiva mobiilsete IT-seadmete müüja seas saavutas ettevõte suurima aastakasvu (45%) ja kasvas kiiremini kui 12 riigi turud.

Fujitsu Siemens Computersi president ja juhatuse esimees Bernd Bischoff kommenteerib: “Euroopa tarbijaturg on olnud viimasel ajal tõeline võitlusväli, mida iseloomustab hindade järsk langus. 2008. aastal käivitab Fujitsu Siemens Computers uue strateegia, tuues turule täiesti uue disainikeele ning suurendades seeläbi ettevõtte brändi väärtust. Oleme viimase aasta jooksul oma ettevõtet ümber kujundanud ja kasvanud juhtivaks IT-infrastruktuuriseadmete pakkujaks Euroopas. Ettevõtte restruktureerimine on tänaseks suuremas osas lõpule viidud, kuid klientide jaoks ei ole meie uus nägu ja identiteet veel täielikult näha. Seetõttu teeme käimasoleval ja järgmisel majandusaastatel suuri investeeringuid, mille eesmärk on toetada meie töötajaid firma visiooni elluviimisel.”

Bischoff jätkab: “Viimaste kuudega on Fujitsu Siemens Computersil olnud mitmeid pikaajalisi võite teenustehaldamise valdkonnas, kuid loomulikult ei kajastu need veel meie käibes. See on kindel tõestus meie kasvupotentsiaalist ning sellest, et kliendid pöörduvad oma ärivajaduste rahuldamiseks üha sagedamini Fujitsu Siemens Computersi poole. Järgmise kolme aasta jooksul kavatseme oluliselt suurendada teenustelt saadavat käivet, kasutades ära oma integreeritud müügiteenistust ja sektori parimat tooteportfelli.”