Eestis on “rohelise” koduarvuti eksklusiivne müügiõigus Elionil, teatas Fujitsu Siemens Computers.

Fujitsu Siemens Computersi Eesti müügijuhi Antti Vari kinnitusel on uus SCALEO PC Li 2405 Green Edition eratarbijale tõeline “roheline” alternatiiv koduarvutite valikul.

“Arvuti ehitamisel on keskkonnasäästlikkuse aspekti silmas peetud kogu toote elutsükli jookusul – alates arvuti väljatöötamisest ja tootmisest, lõpetades ümbertöötlemisega,” kinnitas Vari.

Arvuti ISO 14001 sertifikaadiga tunnustatud tootmisprotsessis kasutatakse võimalikult vähe materjale ja elektrit ning samuti on tootmissaaste viidud minimaalsele tasemele. SCALEO PC Li 2405 Green Editionil kasutatakse ainult plii- ja halogeenivaba emaplaate ning peaaegu hääletu arvuti võtab 27% vähem energiat kui tavaline koduarvuti. Transportimiseks pakitakse “roheline” arvuti täielikult taaskasutatavasse pakendisse, mis on samuti valmistatud suures osas taaskasutatud materjalist.

Vari sõnul moodustavad keskkonnasõbralikud tooted Fujitsu Siemens Computersi poolt müüdud professionaalsetest arvutitest täna ligi 75%, kuid siiski näitasid jõulumüügi tulemused, et inimeste keskkonnakaitse tähtsustamise osas on veel palju ära teha.

“Meie eesmärgiks on tõsta ka eratarbijate keskkonnateadlikkust ning teha selgitustööd, kuidas saab inimene igapäevaste ostuotsustega vähendada oma mõju ümbritsevale ning säästa samaaegselt energiat, mis arvestades energiahindade kasvu toob neile ka reaalset rahalist kokkuhoidu,” selgitas Vari. “Üks põhjus, miks valisime oma partneriks just Elioni, on nende keskkonnasõbralik hoiak ja tõsine soov panustada looduskaitsesse,” lisas Vari.