Fujitsu Siemens tutvustas uut väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele suunatud automatiseeritud andmesalvestuspaketti “Minu esimene robot”, mis põhineb sisseehitatud robotitehnoloogiaga töökindlal varundamissüsteemil FibreCAT TX24. Lahendus salvestab andmeid automaatselt, välistades vajaduse vahetada iga päev käsitsi linte, teatas ettevõte.

Fujitsu Siemens Computersi müügijuhi Antti Vari sõnul võimaldab süsteem hoida kõikide andmete koopiaid ühes turvalises asukohas, mis parandab tunduvalt väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete võimalust taastada hädavajalikud andmed peale IT-süsteemi krahhi. “Kõige levinum viga andmesalvestuse puhul on inimlik eksimus – unustatakse vahetada või kasutatakse vale tüüpi linte. FibreCAT TX24 aitab selliseid eksimusi vältida, kuna lindivahetusprotsess on automatiseeritud ning süsteemi administraatorid ei pea linte iga päev vahetama,” kommenteeris Vari.



24 lindipesaga varundamissüsteem võimaldab automaatselt andmeid salvestada viis töönädalat järjest. Omades kahte LTO lindiajurit ja kasutades salvestustarkvarasid NetWorker ja ARCserve kopeerib FibreCAT TX24 andmeid korraga kahele lindile. Ühte linti võib säilitada väljaspool kontoriruume, mis tagab andmete säilivuse ka juhul, kui ettevõttes puhkeb näiteks tulekahju.



“Hoolikas varundite tegemine kriitiliselt olulise äriinfo säilimiseks on tähtis ükskõik mis suuruses ettevõttele. Väikesed ja eriti keskmise suurusega ettevõtted vajavad lihtsaid ja soodsaid varundamis- ja arhiveerimislahendusi, ohverdamata seejuures töökindlust ja pidevalt karmistuvaid andmeturbe nõudeid,” sõnas Vari. Fujitsu Siemensi uus lahendus pakubki lihtsat ja hinnalt soodsat esmatasandi süsteemi automatiseeritud andmevarunduseks.



Lindisüsteem FibreCAT TX24 on kompaktne lahendus, mis hõlmab standardses serveri konfiguratsioonis (2U) vaid kahte pesa. Süsteem toetab täielikult ühte täiskõrget LTO-3 ajurit või kahte poolkõrget LTO-2/LTO-3 ajurit maksimaalse varundamisvõimsusega 19,2m terabaiti. Kahe poolkõrge LTO-3 ajuriga on FibreCAT TX24 suuteline kirjutama tunnis lindile kuni 864 gigabaiti pakitud infot. Varundusseadme võib ühendada süsteemiga SCSI või fiiberkanali liidese kaudu.



Väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele mõeldud varundussüsteemi hind on koos kõikide maksudega 85 000 krooni.



31. detsembrini 2007 saavad paketi “Minu esimene robot” ostjad varunduslintide transpordiks tasuta kaasa rohkem kui 7500 krooni väärtuses varumagasini ja kandekoti.