Tegemist on 135 aastat vana kaubamärgiga, mille tootevalikus on nii kodu-, büroo-, tootmis- kui sotsiaalhoonete lukustussüsteemid ning evakuatsioonilukustused, teatas ettevõte.

G-U BKS Estonia tegevjuht Sven Paulson ennustab BKS kaubamärgi lukkudele Eestis edukat turgu, sest pakutavad lahendused on väga kvaliteetsed ja oma laia tootevalikuga erinevad seni peamiselt Eestis pakutavatest Skandinaavia tootjate lahendustest.

“Väga tugev on BKS-i tootevalik evakuatsioonilukustuses, millel on Eestis eriti suur arenguruum,” lisas Paulson.

BKS lukulahenduste edasimüüjateks on Eestis lukufirmadest Lukukoda, millel on kauplused ja projektimüük Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis, samuti UPA Lukud, LockNet, Luku-Expert ning MTC Eesti. BKS lukkude edasimüüjate ring täieneb pidevalt. Tihedat koostööd tehakse erinevate akna- ja uksetootjatega – näiteks Glaskek, Saajos, U-Kolle, Palu Grupp, Fenster, Kvaliteetaken, Arutech jt.

Euroopa ühe suurima ukse- ja aknatarvikute tootja G-U BKS kontserni käive ulatus möödunud aastal Balti riikides 160 miljoni kroonini, millest kolmandiku moodustas müük Eestis. Senini tegutseti Eestis vaid aknasuluste ja aknatarvikute müügiga.


2007. aastal oli Eesti turul müüdavate lukustussüsteemide kogumaksumus hinnanguliselt 110-120 miljonit krooni.