"Me ei võta sellest osa, sest meie arvates ei kujune turvaolukord kuigi heaks – nad ei ole oma asju veel nii hästi korraldanud," ütles Reutersile üleilmse turvahiiu G4Si juht Nick Buckles.

Lõuna-Aafrika on turvaettevõttele Bucklesi hinnangul kõige ohtlikum riik, kus tööd teha – kui arvestusest välja jätta Iraak ja Afganistan. Iga kuu sureb Lõuna-Aafrika Vabariigis kaks G4Si töötajat. "Lõuna-Aafrika on väga-väga keeruline koht, kus äri ajada. Kogu ühiskond on teistsugune kui kuskil mujal maailmas. Me teeme, mis suudame, kaitstes meeskonda, kuid mõnikord ründavad neid 16 või 17 inimest korraga."

Iga päev mõrvatakse Lõuna-Aafrikas 50 inimest, mis viib riigi maailma mõrvaedetabelites inimese kohta üsna kõrgele.

Turvaettevõte, mis tegutses Eestis toona Falcki nime all, seadis oma töötajate julgeoleku klientide kaitsmisest tähtsamale kohale ka kaks aastat tagasi pronksiööna tuntud massirahutuste ajal Tallinnas, kui turvatöötajaid väljakutsete peale objektidele ei saadetud, kuigi kliendid ettevõtte numbril helistasid ja seda palusid. Eesti Ekspressi andmetel ähvardas justiitsminister Rein Lang ettevõtet seejärel isegi litsentsist ilmajätmisega.

Turvahiid sihib Londoni olümpiamängude turvamise lepingut

G4S jäi eemale ka mulluste olümpiamängude turvamises Pekingis, kuna Hiina valitsus lasi mängude ajal linna turvata sõjaväel ja miilitsal, kuid turvahiid loodab 2012. aasta Londoni olümpiamängudele.

"Me loodame kindlasti teha midagi Londonis," ütles Buckles. "Loodetavasti saame kogu põhisündmuse," ütles Buckles, lisades, et G4S on juba sõlminud mitme miljoni naelase lepingu, mis annab neile vastutuse ehitusprogrammi kaitsmise eest.

2004. aastal Taani päritolu Group 4 ja Briti Securicori liitmisel sündinud G4Sil on peaaegu 600 000 töötajat rohkem kui 100 maailma riigis. Majanduslangus pole ettevõtet kuigivõrd mõjutanud, sest 30 protsenti G4Si käibest tuleb pikaajaliste valitsustega sõlmitud lepingute arvel.

G4Si aktsiate hind on maikuus tõusnud rohkem kui 15 protsendi võrra pärast seda, kui ettevõte üllatas teisi turuosalisi kasumimarginaali tõusuga.