„Eesti omanikel on missioonitunnet ja soovi arendada kodumaist rõivatööstust ja pesubrändi,“ rääkis AS Linette juhataja Hendrik Tibar, kelle sõnul võib aasta eest teostatud Rootsi kapitali väljaostmist pidada märgilise tähendusega sündmuseks.

„Kui siiani oli Linette põhitegevuseks allhangete teostamine, siis Linette soliidsel juubeliaastal sai ettevõte tänu Eesti omanike tulekule võtta oma tegevusse uue suuna. Nüüd keskendub AS Linette suuremat lisandväärtust loovatele tegevustele nagu omadisain ja müük.“

Ettevõte alustas 7. detsembril 1940. aastal värvliga pükste, flanellrõivaste, alussärkide ja tööpluuside tegijana tootmisartelli Võit nime all.
Sõjajärgsetel aastatel liitusid Võiduga mütsiartell Esindus ja rätsepatööde artell Tulevik. Aastal 1957 ühines nendega vabrik Terasniit.

1950. aastate lõpus hakati üha enam tootma korsett-esemeid naistele. Rekordilised 623 töötajat tegutsesid tootmisvabrikus Võit 1960. aastaste keskpaigas. Edasi hakkasid spetsiifilisemad tootjad ettevõttest eralduma ning peamiseks sai pesu valmistamine.

1991. aastal said õmblusvabriku Võit toodetest Linette firmamärki kandvad esemed.

Viimasel kahekümnel aastal on ettevõttes valmistatud tooteid müüdud ka Inglismaal, Soomes, Rootsis ja teistes Euroopa riikides. Üle 70 protsendi Linette pesust läheb ekspordiks.