“Järgides ettevõtte ülemaailmset motot „Transforming Tomorrow“, tegi ArcelorMittal väga olulise sammu, võttes vastu otsuse tugineda Galvexi meeskonna kogemustele ja pühendumusele,” ütles ArcelorMittal Tallinn OÜ tegevdirektor Rudolf Egbert. “See võimaldab ArcelorMittal grupil täita oma missiooni – tugevdada oma positsiooni ühel kõige kiiremini kasvaval turul – Ida-Euroopas ja Venemaal – ning tagada jätkusuutlik tulevik meie äri kõikidele osapooltele: klientidele, tarnijatele, töötajatele ja ühiskonnale.”
ArcelorMittal ostis Galvex Estonia OÜ käesoleva aasta märtsis. Ettevõtte uus kodulehekülg asub aadressil www.arcelormittal.com/tallinn ning uus meiliaadress on amt.info@arcelormittal.com.
1997. aastal loodud senine Galvex Estonia suudab tootma aastas 500 000 tonni kõrgkvaliteetset terast. Selleks on Muuga Sadamasse püstitatud terase kuumtsinkimistehas. Galvex on spetsialiseerunud korrosioonikindla ja pliivaba tsingiga kaetud lehtterase tootmisele, mis vastab ehitus- ning autotööstuses levinud kaubanduslikele ja struktuurilistele näitajatele. Ettevõtte 2007. aasta müügitulu oli 1,6 miljardit krooni.
ArcelorMittal (www.arcelormittal.com) on maailma suurim integreeritud metalli- ja kaevandusettevõte, kus töötab üle 310 000 töötaja enam kui 60 riigis. Ettevõte on turuliider kõikidel peamistel globaalsetel turgudel, sealhulgas autotööstuse, ehitus-, majapidamisseadmete ja pakendite turul. ArcelorMittal on juhtival positsioonil teadus- ja arendustegevuses ning tehnoloogias, ettevõttel on silmapaistvalt suur tooraine varu ja jaotusvõrgustik. Neljal kontinendil enam kui 20 riigis asuvad tööstusüksused viivad ettevõtte kõikidele peamistele, nii arengujärgus kui arenenud teraseturgudele.
ArcelorMittali 2007. aasta kasum oli 105,2 miljardit dollarit (üle triljoni krooni), ettevõte tootis 116 miljonit tonni toorterast, mis on umbes kümnendik maailma terasetoodangust.
ArcelorMittal on noteeritud New Yorgi (MT), Amsterdami (MT), Pariisi (MTP), Brüsseli (MTBL), Luxembourgi (MT) väärtpaberibörsil ning Hispaania börsil.