Kolmandat aastat järjest maailma edukaimaks ärijuhiks valitud CEO Jack Welch andis GE edukusse lisapanuse.

Rohkem kui 720 maailma tippjuhi tegevust jälgiti selle aasta juunist septembrini ning paluti neid nimetada nii ettevõte, mida nad oma majandusharus maailmas kõige kõrgemalt hindavad, kui ka edukaim ärijuht. Esimest korda küsiti iga-aastases ülevaates tippjuhtidelt ka seda, millised ettevõtted on nende meelest liidripositsioonidel viie aasta pärast.

Ülekaalukalt hääletasid CEO’d GE poolt, andes ettevõttele sama palju hääli kui järgmistele kahele ettevõttele — Microsoftile ja Sonyle — kokku. Siiski on toetus Microsoftile ülevaadete tegemise algusest saadik pidevalt suurenenud ja ennustatakse, et aastaks 2005 on Microsoft esimesel kohal GE aseme. Microsoft’i President Bill Gates on kolmandat aastat järjest maailma edukaimate ärijuhtide seas teisel kohal, talle järgneb IBMi juht Lou Gerstner.

Virgini Richard Branson on Euroopa ärijuhtide liider, olles tõusnud eelmise aasta 21-lt kohalt viiendaks sel aastal, kuigi Virgin ise jäi tippettevõtete pingereas kõigest 28-ndaks. Nokia ja DaimlerChrysler on juhtivad Euroopa ettevõtted, hoides vastavalt 11. ja 12. kohta. Jaapani Sony (3.) ja Toyota (6.) on juhtivad Aasia ettevõtted ja Sony Nobuyuki Idei (11.) on Aasia ärijuhtide liider. Ennustatakse, et Nokia ja Sony säilitavad järgmise viie aasta jooksul oma juhtpositsiooni vastavalt Euroopas ja Aasias.

Edukaim uustulnuk on Cisco Systems ja tema CEO John Chambers. Mõlemad mitte ainult ei ole aastal 2000 esmakordselt ülevaates sees, vaid kohe jõudnud ka esikümnesse. Cisco tuli edukaimate ettevõtete seas seitsmenndale kohale ja John Chambers edukaimate ärijuhtide hulgas neljandaks. Prognooside kohaselt liigub Cisco pingereas ettepoole, olles kolmas aastal 2005.

Teine edukam uustulnuk on Hewlett-Packard’i Carly Fiorina, kes olles 29. kohal, on esimene naissoost CEO tippärijuhtide seas. Teised uued tulijad edukaimate ettevõtete pingereas on Nike 18. kohal, talle järgneb Vodafone 21. kohal. Time Warneri Ted Turner (13.) ja Vodafone’i Chris Gent (16.) on edukaimate ärijuhtide hulgas esmakordselt.

Selle aasta kõige silmapaistvam majandusharu on ülevaate järgi infotehnoloogia. Esimesest 50-st edukaimast ettevõttest 10 on IT-ettevõtted(kaasa arvatud neli ettevõtet esikümnest). Masinaehitus, mis eelmisel aastal oli esikohal, on sel aastal teine, olles esimeses 50. esindatud 8 ettevõttega; sellele järgneb finantsteenuste sektor kuue ettevõttega. Prognooside kohaselt domineerib IT sektor jätkuvalt viie järgmise aasta jooksul, olles esimese 50 seas esindatud 12 ettevõttega, kusjuures viis neist on esikümnes.