"Ma nõustun president Ilvesega, et Eesti probleem number üks on inimesed, täpsemalt veel andekad ja haritud inimesed. Me kõik teame mida toob endaga kaasa Eesti lähikümnendite demograafiline areng ja see pilt on kõike muud kui roosiline," ütles Technopolis Ülemiste tegevjuht ja ettevõtja Gert Jostov Ärilehele.

"Samas ei ole võib-olla mõistlik maksusüsteemi sellest kogu protsessist eraldada, sest me tegelikult peame keskenduma ja teraviku pöörama ainult andekate inimeste meelitamisele Eestisse. Tulgu nad siis siia tööle, elama või õppima. Parem veel, et kõiki kolme korraga ja koos peredega," leidis ta.

"Ma siiralt usun, et maailmas arenevad need piirkonnad, mis on võimelised meelitama rahvusvaheliselt kvaliteetset ja andekat inimmassi. Kapital ja investeeringud liiguvad just eelkõige nendesse piirkondadesse, mis on võimelised pakkuma piisaval hulgal tarku töötajaid. Kapitali puudust ju ei eksisteeri. Samuti ei ole inimestest puudus," ütles Jostov.

"Puudus on võimest teha Eesti rahvusvahelisele talendile ja tema perele atraktiivseks. Selleks peame me valmis ehitama piisavalt hea taristu koos koolide, lasteaedade ja meelelahutusvõimalustega ning samuti muutuma ka ise oluliselt küpsemaks ja tolerantsemaks," jätkas ta.