Hiina teatas, et on nõus ostma USAst rohkem kaupa, kuid midagi ei märgitud 200 miljardi dollari väärtuses impordi kohta, milline oli USA algne soov.

Hiina ja USA leppisid kokku, et nad jätkavad läbirääkimisi, mis aitaks Hiinal importida USAst rohkem kütust (veeldatud maagaasi) ja põllumajandussaaduseid. USAl on Hiinaga 335 miljardi dollariline kaubandusdefitsiit, kirjutab Reuters.

Samas ei öelnud ühisavaldus midagi selle kohta, kas kaks maad loobuvad või lükkavad edasi lubatud tollitariifide kehtestamist. Viimased on hirmutanud investoreid, kuna see võiks viia laiema kaubandussõjani.

USA president Donald Trump ähvardas Hiinat 150 miljardi dollari ulatuses kaupadele tariifide kehtestamisega, kuna Hiina on ära kasutanud USA intellektuaalset omandit nõudes ühisettevõtteid ja tehnoloogia Hiina viimist.

Peking ei nõustunud süüdistusega ja ähvardas vastumeetmetega, sealhulgas tollitariifide kehtestamisega USA kaupadele nagu näiteks autodele, lennukitele ja sojaubadele.

Hiina uudisteagentuur Xinhua raporteeris, et kaks maad leppisid kokku, et nad väldivad üksteisele kaubandustõkete seadmist, et ei tuleks kaubandussõda.