Valiku tegemisel osalesid majandusanalüütikud, organisatsioonide juhid ja pangandusvaldkonna konsultandid. Võitjate valimisel hinnati varade kasvu, kasumlikkust, strateegilisi partnerlussuhteid, klienditeenindust, hinnapoliitika konkurentsivõimelisust ja pangateenuste uuenduslikkust.

Käesolevat auhinda antakse ajakirja poolt välja juba kahekümnendat aastat. Uuringus nimetatakse parimad pangad Aasias, Lähis-Idas, Aafrikas, Ladina-Ameerikas ning Kesk- ja Ida-Euroopas. Täpsem ülevaade uuringust avaldatakse ajakirja maikuu väljaandes.

„DNB on Eestis tegutsenud alates 2006. aastast ning me alustasime oma tegevust täiesti puhtalt lehelt. See on suur tunnustus kogu DNB Eesti meeskonnale tehtud töö eest panga ning liisingu ülesehitamisel.” kommenteeris tiitlit DNB juhatuse esimees Hans Pajoma. „Kindlasti lisab see indu jätkamaks meie strateegilise kasvu elluviimist järgmiste aastate jooksul” lisas ta.

DNB on Põhjamaade üks suurimaid finantsgruppe ja Norra turuliider pakkudes laia valikut erinevaid finantstooteid nii era- kui äriklientidele. DNB tegutseb Baltikumis, Põhjamaades ja kokku 19 riigis üle maailma. DNB grupi varade maht oli 2012. aasta IV kvartali lõpus 306 miljardit eurot. DNB aktsiad on noteeritud Oslo börsil ja 34% aktsiatest kuulub Norra riigile. Eestis kasutatakse ühtset DNB nime ja logo nii panga, liisingu kui kindlustusmaakleri puhul.