Ettevõte teatas, et tugineb otsuses Egiptuse turismiametilt saadud infole ning mitmete välisriikide otsusele Egiptusesse reisimise kohta hoiatust mitte anda. „Kuigi mõnede riikide, sealhulgas Eesti välisministeeriumid, ei ole hoiatust Egiptusesse reisimise kohta veel tühistanud, pole paljude suurriikide arvates Egiptuse kuurortidesse reisimine ohtlik,“ märkis ettevõte.

Viimastel aastatel aset leidnud pöördelised sündmused poliitikas avaldavad nende hinnangul mõju pigem valitsusorganisatsioonide tööle Kairos ja Aleksandrias ning puhkajaid ei puuduta. Viimane turiste puudutav intsident toimus mitmeid kuid tagasi, käesoleva aasta veebruaris Tabas, mis asub eestlaste hulgas populaarsetest kuurortidest, Hurgadast ja Sharm el Sheikist väga kaugel.

“Näiteks Inglismaa on välja andnud üheselt mõistetava kaardi Egiptusest, kus erineva riskiastmega piirkonnad on eri värvidega selgelt tähistatud. Sellelt on ka Egiptuse geograafiaga vähem kursis oleval inimesel lihtne aru saada, et kuurordid jäävad ohualadest kaugele eemale,” ütles GoAdventure Eesti tegevjuht Marina Moks. “Reiside müügiga Egiptusesse on alustanud ka Soome reisikorraldajad, Soome välisministeeriumi hinnangul ei ole reisimine puhkusepiirkondadesse ohtlik. Isegi tavapäraselt pigem üliettevaatlik USA ei too puhkusesihtkohti ohtlike piirkondadena välja vaid pigem manitseb tavapärasele reisimisega seotud tähelepanelikkusele.”

GoAdventure pakub sel hooajal reise Hurgada ja Sharm el Sheiki kuurortidesse pikkusega 7, 10, 11 ja 14 ööd. Hurgadasse lennatakse teisipäeviti ja laupäeviti, Sharm el Sheiki pühapäeviti. Esimene reis Hurgadasse toimub 21. oktoobril, Sharm el Sheiki 26. oktoobril.