AS GoBus pidi 1. oktoobriks linnavalitsusele esitama liiniveolepingu täitmist kinnitava garantiikirja 10 miljonile kroonile, kuid selle asemel esitati linnavalitsusele avaldus lõpetada leping alates 1. jaanuarist 2009. Avalduses viidatakse linnapoolsetele lepingu tingimuste rikkumistele, teatati Tartu linna pressiteenistusest.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul on avalduses toodud põhjused otsitud, sest linn on oma kohustused lepingupartneri ees täitnud. „Eeldame, et ka AS GoBus täidab lepinguga võetud kohustusi ja esitab selle kinnituseks linnale garantiikirja“.

Go Bus kinnitas, et soovib järgmise aasta 1. jaanuarist lõpetada ettevõttele kahjuliku liiniveolepingu Tartu linnaga, mis on bussifirmale tänaseks toonud 27 miljonit krooni kahjumit.

„Tahaksime Tartu linnaliine teenindada, kuid tingimustel, mis tagavad bussiveo jätkusuutlikkuse ja turvalisuse,“ rääkis Go Busi juhatuse liige Anti Selge.

„Go Bus on kolm aastat maksnud peale Tartu linna bussiliikluse toimimisele ning järgmisest aastast ettevõte seda enam ei tee,“ ütles ta.

Selge lisas, et raske olukord Eesti bussinduses ei ole kellelegi üllatuseks ja Go Bus on valmis asuma linnaga läbirääkimistesse lepingu tingimuste ülevaatamiseks ning on ka vastava ettepaneku teinud.

Linnavalitsus analüüsib tekkinud olukorda ja annab ASle GoBus vastuse lähiajal.