GoPro looja Nick Woodman on õnnega koos. Ta on kolme kuuga oma varanduse kasvatanud 5 miljardi dollarini, sest ettevõte aktsia hind on tõusnud 87,6 dollarini ehk 220 protsenti. GoPro väärtus on 11,04 miljardit dollarit.

Börsile mineku esimesel päeval sai Woodmanist 1,35 miljardi dollariga väga kitsa, miljardäride, klubi liige. Nädalaga kasvas ta vara 2,25 miljardini. 90 päeva jooksul ei ole aktsia kordagi näidanud langustrendi. Woodman omab ettevõttest 45%.

Nick on osalusi andud ka oma perekonnaliikmetele. Kõige õnnelikum isa maailmas on täna Dean Woodman, kes omab 7,25 miljonit aktsiat, mille väärtus on nüüd 645 miljonit dollarit. Tema kunagine investeering ettevõttesse oli 200 000 dollarit. Aktsiaid omavad ka Woodmani ema ja kaks õde.

Kas tegemist on mulliga?

Taevas ei ole siiski päris pilvitu, sest ajalugu teab varasemaid sarnaseid edulugusid, mis on lõppenud väga kurvalt. GoProle kõige sarnasem oli Flip, samuti kaameratootja. Oli aeg, kus kogu maailm rääkis palju Flipi käsikaameratest. See oli esimene kaamera, mis võimaldas tavainimesel HD kvaliteedis videosid teha ning seade mahtus sulle peopessa. See oli nii revolutsiooniline seade, et Cisco ostis selle 500 miljoni dollariga ära.

Mis aga juhtus? Selline väike asi nagu iPhone tuli turule. Äkki oli igas nutitelefonis kaamera, mis kõrgkvaliteetset videot teha võimaldas. Flip muutus mõttetuks. Aasta pärast tehingut kandis Cisco 500-miljonilise Flipi-ostu maha.

Aeg näitab, milline on GoPro tulevik.