"Ma arvan, et prokuratuuri töötajad tuleks koolitusele saata kõigepealt, et nad üldse teaks, kuidas turumajanduses asi käib. Alati kaubeldakse hinda,“ ütles Gross aripaev.ee-s.

Tema sõnul said kahtlustused alguse sellest, et Liviko lisas ühele oma bränditootele soovitusliku hinna ning praegu vaieldaksegi selle üle, kas neil oli õigus seda soovitada või mitte.

Samas viitas Gross telereklaamidele, kus pea igal kaubal on juures soovituslik hind. Seega peaks tema arvates juba üldisemalt läbi mõtlema, mida kaubanduses võib ja mida mitte. "Igal juhul ei ole me ühtegi soovituslikku hinda järginud. Isegi kui meile on soovitatud, siis käskida keegi meid ei saa ega ole ka kunagi käskinud,“ lisas Gross.

Grossi kauplusi on tema arvates juhtumiga seostatud juhuslikult. Grossi sõnul on neil väga tugevad ostujuhid, kes võisid hinda kaubelda või pidada läbirääkimisi müügijuhtidega. "Meie oleme nüüd siia näppupidi vahele jäänud, võib-olla mõne meili või kirjavahetuse tõttu,“ seletas Gross.

Suve algul otsis keskkriminaalpolitsei läbi Liviko ruumid seoses vastalustatud kriminaalmenetlusega ning riigiprokuratuuri esindaja Katrin Lundi sõnul on hetkeseisuga esitatud kartellikokkuleppe kahtlustus kolmele juriidilisele isikule ja neljale füüsilisele isikule. 

Lundi sõnul uurib prokuratuur väidetavat alkoholituru kartellikokkulepet, kus hinnakokkuleppes Livikoga kahtlustatakse meedia andmetel Rimi ja Grossi kauplusekette.

Rimi jurist Katrin Truve ütles Delfi Majandusele, et kaupluskett ei ole sõlminud ühegi koostööpartneri ega konkurendiga lubamatut hinnakokkulepet, vaid järgib konkurentsiõiguse nõudeid.

Truve sõnul pole Rimile ega tema töötajatele süüdistust kartellikokkuleppes esitatud.