Õigus on justkui mõlemal, sest suvest kehtiv seadus ei ütle selgelt, mis suurusega poes alkohol eraldada tuleb, vaid näeb ette, et alkoholi varjata ei ole vaja, kui see ei ole mõistlik. Just mõistlikkusele Oleg Gross vaidluses ka rõhub.

Alates 1. juunist peavad olema alkoholiriiulid ostjate silma eest varjatud, välja arvatud juhul, kui nende peitmine pole poe suurust arvestades mõistlik, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Seaduse sõnastus on selline, et ametnikel tuleb otsus teha oma n-ö kõhutunde pealt.

"Meil on väga kogenud inspektorid, kellel on pikaajaline kogemus ja tegelikult käimegi kohal ja hindame, kas meie hinnangul oleks võimalik alkoholi väljapanek nii, et see ei oleks märgatavalt nähtav," selgitas tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti tarbimiskeskkonna osakonna juhataja Jaana Tael.

16 kontrollitud Grossi toidupoest vastas nõuetele üks, probleemiks oli nii alkoholi nähtavus kui ka see, et ainus töötav kassa oli kange alkoholi letis.

"Ma tean, et seadus kuulub täitmisele, kas ta on loll või mitte, ja meie oleme ta ära täitnud meie võimaluste piires," ütles OG Elektra omanik Oleg Gross.

Kogu alkohol on nüüd poodides koondatud ühe kassa juurde ning kangema kraadiga joogid on kassapidaja selja taga. Gross on valmis kohtusse minema, kui leitakse, et alkoholiletti sellisel kujul ei tohi olla.

Pikemalt loe ERRist.