Aleksandrs Tralmaksile kuuluv kontsern Nedela S.A ostis ära nii Diena kui Dienas Biznessi ning Diena andmetel olid peale Gunnar Kobini rahastajateks veel ka investeerimispankur Kalle Norbergi ja Skype´i asutajaid.

„Tunnen nii Kalle Norbergi kui Aleksanders Tralmaksi ning olen nimetatud härradega arutanud potentsiaalset osalemist nende väljatöötatud Baltikumi meediat konsolideerivas ettevõtmises,“ ütles Gunnar Kobin Päevaleht Online’ile ja ei soostunud detailsemalt rääkima. 

Läti ajalehe maksumus võis olla 200 miljonit krooni

Nedela SA omaniku Aleksandrs Tralmaksi ettevõttele andis ametlikult laenu Kalle Norbergi ettevõte Luxembourg Financial Services, laenu üks rahastamisallikaid võis olla raha, mille Norberg sai Suprema investeerimispanga müügist.

Diena arvutuste kohaselt võib ajalehtede müügisumma küündida 9 miljoni lati ehk 200 miljoni kroonini.

Üheks investoriks arvatud Gunnar Kobin on praegu Eestis seotud põhiliselt Ülemiste City juhtimisega, mis ehitab ärilinnakut Lasnamäe veerele ehitamisega. Varem on ta olnud Ekspress Grupi peadirektor, lahkudes sellest ametist 2002. aastal.

Diena teada on kolmas rahastajate rühm Skype'iga seotud inimesed.

Skype'i eestlastest asutajate investeerimisfirma juht Margus Uudam kinnitas Eesti Päevaleht Online´ile, et Ambient Sound Investments ei ole Läti lehtede ostu rahastamisega seotud. Seda, kas Diena nimetab Skype´i asutajateks Skype´ile aluse pannud Niklas Zennströmi ja Janus Friisi, ta kinnitada ei osanud.