Riided, mida sa tööl kannad, räägivad sinu kohta rohkem, kui sa seda ise eales suudaksid. Seega on hommikul kodus peegli ees tehtud valikud tähtsamad kui mis tahes otsused tööl.

Meestele on traditsiooniline ülikond nagu naine – mida kehalähedasem, seda parem. Kuid alati tuleks eelistada üherealisi. Kaherealisi ülikondi kannavad vaid sulid, juristid ja konservatiivide partei kandidaadid. Kanga puhul tasub valida vaid väga tumeda halli ja väga tumeda sinise vahel. Purpursed ja veinipunased ülikonnad on lasteekraani saatejuhtide ja nadi loomepotentsiaaliga reklaamifirmade projektijuhtide jaoks.

Kontorites esineb kaht tüüpi lipse. Esimene variant on vaoshoitud, kaine mustriga siidilips. Teine on lipsukujuline tükike india restorani tapeedist, mis käib korra su kaelas ning leiab siis oma loomuliku puhkepaiga taaskasutuspoe aknalaual. Lipsusõlm ei tohiks kunagi olla kandja peast suurem. Samuti ei ole hea, kui lips on nii lai, et ulatub korraga katma mõlemat rinnanibu. Oma stiilitundlikkust on meestel võimalik demonstreerida mansetinööpidega. Üldine tava on, et kui mansetinööp võiks usutav välja näha ka kõr-varõngana, siis pole valik hea.

Jalas võib kanda mõistlikke musti paeltega kingi või siis kangekaelselt jääda kolepruunist nahast, mugavaks veninud käimade juurde ning juhtida oma karjäär Täieliku Luuseri nimelisele kõrvalteele. Sandaalide kandmine on senikaua okei, kuni töötad IT-arenduses ega taha sisukat suhet millegagi, mis ei sisalda endas protsessorit.

Üks tippjuhtide töösaladusi on see, et keegi ei tohi sind kunagi näha pintsakut kandmas. Pintsak võib rippuda autos riidepuul või kontoritooli seljatoel. Pintsak seljas jätab sinust raamatupidamistaustaga tüübi mulje. Selle mittekandmine aga vihjab, et teed kõvasti tööd, samas oled avatud mõtlemise ning pisut loomingulise taustaga.

Ehted ja seelikud

Seeliku pikkus on hea indikaator. Pisut ülalpool põlve lõppev seelik tähendab, et tegu on tubli naisjuhiga. Seelik kõvasti ülalpool põlve viitab munadepurustajast kiskjale, vöökohani kerkinud seelik on märk pärast kiiret tualettruumikülastust tekkinud sättimisvajadusest. Pahkluuni ulatuv seelik tähistab väiksemate närvihädadega eakaid sekretäre vana kooli inseneride perefirmades.

Ka naiste ehetel on mitmeid tähendusi. Ära kunagi usalda naist, kes kannab rohkem sõrmuseid, kui tal jagub sõrmi. Samuti on ohu märgiks üle keha laotatud juveelide rohkus. Tõenäoliselt teenib ta vahendustasu ja enne, kui oled jõudnud mõelda “Tupperware”, istud sa ta diivanil ning kuulad ühe imelise pärlmutterprossi ja peavõru ristsugutise ülistamist.

Naised elavad igapäevases hirmus, et kohtavad koosolekul sookaaslast, kes kannab sama kostüümi. Õnneks ei kannata selle all mehed, sest muidu tormaks igalt koosolekult vähemalt üks mees välja hüüdega: “Jumala eest, tal on täpselt sama polosärk ja sinised teksad. Jääb kas tema või mina.”