Haabersti linnaosas Astangu asumis paiknev kinnistu on plaanis jagada kaheksaks elamumaa, kaheks ärimaa, kaheks transpordimaa ja üheks ärimaa või ühiskondlike hoonete maa sihtotstarbega krundiks. Moodustatavatele kruntidele soovitakse rajada 16 korterelamut, neist madalaimad kolmekorruselised ning kõrgeim kaheksakorruseline. Lisaks korterelamutele kavandatakse alale kaks kuni 5-korruselist ärihoonet, üks 1-korruseline ärihoone ja üks 2-korruseline lasteaed.


Planeeritav hoonestamata maa-ala paikneb Astangu elurajooni äärealal. Ala on hooldamata, kohati võssa kasvanud ja liigniiske. Planeeringuala kontaktvöönd on hoonestatud valdavalt 5-, 8- või 14-korruseliste elamutega. Piirkond on ühistranspordiga hästi varustatud. Lähim rekreatsiooniala on Harku järv koos puhkealaga.


Monotoonsuse vältimiseks on plaanis ehitada kruntidele erineva kõrguse ja korruselisusega hooned. Piirkonnale iseloomuliku hoonestuse kõrguse hoidmiseks on lubatud maksimaalselt kaheksa korrust. Elanikele puhketingimuste loomiseks on alale kavandatud mitmed eri vanuserühmadele mõeldud mänguväljakud ning matkarajad ja kergliiklusteed. Tänavalt leviva müra ja saaste tõkestamiseks on Astangu tänava äärde kavandatud puudeallee.


Detailplaneeringu algatamist taotles OÜ Merces, planeeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.