„Uksetehasel on osa ärist Norras ning sinna suunduvate töötajate jaoks on vajalik neile kaasa anda valuutat. Teoreetiliselt saab maksta alati kaardiga, kuid võimalike kaardimakserikete jaoks peab kaasas olema kindlasti ka sularaha,“ nentis Haapsalu Uksetehase juhataja Ago Soomre Lääne Elule.

„ Ilmselt on Swedbank otsustanud, et kokkuhoid, mida sularahavaba kontoriga teenitakse on väärt seda hoopi, mis nende maine saab,“ ütles Soomre.

Ka spaahotell Laine juhataja Irene Väli oli seda meelt, et Swedbanki otsus pole kiiduväärt.

„Oleme Laines vahetanud klientidel rootsi kroone eurodeks ja kasutanud sularaha jaoks Swedbanki teenusi, kuid ei kujuta ette, milline see asi välja nägema hakkab, kui nende kontorist sularaha kaob,“ tõdes Väli.
„Kui üks pank nii teeb, siis mis meil muud üle jääb, peame hakkama teist panka kasutama,“ ütles Väli.

„Tänaseks tehakse kõigist sularahatehingutest kontorites vaid 2%. Pangakontorit külastatakse eelkõige nõustamise saamise eesmärgil,“ ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask. Siilivaski sõnul ei ole panga jaoks rahaline kokkuhoid suur, kuna kontoris tehtavate tehingute hulk on juba täna väga väike.

SEB panga kommunikatsioonijuht Evelin Allas kinnitas Lääne Elule, et SEB pank lähitulevikus oma Läänemaa kontorites sularahatehinguid piirata ei plaani.