Lainel on tööinspektsiooni luba rakendada kõigile 96 töötajale osalist tööaega veebruari keskelt aprilli alguseni. Praegu kõik sealsed töötajad osalisel tööajal ei ole. Seda rakendatakse vajaduse ja maja täitumuse kohaselt, kirjutab Lääne Elu.

Koondanud ei ole esialgu kumbki spaa, kuid võib seda edaspidi teha, sest kliente on vähe.

Laine kasutas jaanuarikuist madalseisu remondiks. Veebruari kahe esimese nädala täitumus oli 67 protsenti, tuleva nädala täitumus on 44 protsenti.

Fra Mare täitumus on praegu 30 protsenti. 226 kohaga Fra Mares puhkas neljapäeval 67 inimest, veebruari algusest saadik on majas korraga olnud 40–70 inimest. Aasta tagasi oli seal seis enam–vähem sama, aga nii elekter kui ka küte on kallimaks läinud ja kulud on kasvanud.

Et omadega välja tulla ja kliente majja meelitada, pakub Fra Mare pakettidele lisaväärtust — annab tasuta mõne paketivälise protseduuri. Kokkuvõttes on aga hinnad jaanuarist viis protsenti kõrgemad kui mullu.

Laine on hindu langetanud. „Veebruaris–märtsis anname 15 protsenti hinnaalandust. Loodame, et see natuke aitab,” märkis Väli.

Lainele annab lootust ka see, et spaa sihtrühm on pikkade ravipakettidega vanemaealised soomlased, keda ei puuduta majanduslangus nii teravalt kui tööealisi.

Saabuvast kevadest ja suvest rääkides on mõlema spaa juhid siiski lootusrikkad. „Loodame, et suvel eestlased ja soomlased ikka tulevad,” ütles Mariliis Lukk.