„PKC pöördus meie poole, et nad lükkavad kliendipoolse tellimuste mahu 12% kasvust tulenevalt töövahenduspäeva edasi,“ lausus Töötukassa Läänemaa osakonnajuhataja Evelin Kullison. Töövahenduspäeva uut kuupäeva ei ole töötukassa ja PKC veel kokku leppinud.

Kasvanud tellimused ei tähenda PKC Eesti juhatuse esimehe Lauri Rohtoja sõnul seda, et Haapsalu tehase sulgemise osas ümber mõeldakse. „Klienditellimuste maht Haapsalu tehases on kasvanud 12% , kuid usume, et see on ajutine,“ ütles Rohtoja.

Kullisoni sõnul oleks töövahenduspäeval pandud rõhku pigem suurematele ettevõtetele, arvestades PKC vahetustega tööd ja ruumi kasutamise võimalusi.

„Me ei hakka kohale kutsuma ettevõtteid, kellel on pakkuda üks töökoht. Nende puhul võtame ettevõtte pakutava töökoha info kaasa. Pigem olid need ikkagi ettevõtted kaugemalt – Harjumaalt. Eeldame, et ettevõttel on [pakkuda] kümme ja enam töökohta,“ ütles Kullison.

Rohtoja sõnul pole koondamisteateid kellelegi Haapsalus veel kätte antud, sest alles selgub, millal Haapsalu tehase tootmisliinid Keila ja Leedu tehasesse üle viiakse. Seniks kuni liinid Haapsalus on, käib tehases töö edasi.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Group teatas 7. augustil, et sulgeb selle aasta lõpuks Haapsalu tehase ning PKC Eesti jätkab tööd Keila tehases.

Seoses Haapsalu tehase sulgemisega koondab ettevõte töötajaid, keda on kokku 347 ja pakub 100-120 Haapsalu tehase töötajale võimaluse jätkata Keila tehases, ning on valmis korraldama töötajate transporti Haapsalu ja Keila vahel. Viimastel andmetel oli selle pakkumise vastu võtnud 63 inimest.

PKC Eesti Haapsalu tehas on seni Läänemaa üks suurimaid tööandjaid.