Hambaarst on üks neist spetsialistidest, keda inimene, olles leidnud hea käega arsti, naljalt vahetada ei taha. Kolmapäeval riigikogus vastu võetud seadus, mis kehtestab täiskasvanutele kuni 30-eurose hambaravihüvitise, ei käi aga kaasas mitte patsiendiga, vaid arstiga.

Nõnda saab ravihüvitist vaid see patsient, kes läheb selle arsti vastuvõtule, kellel haigekassaga leping on sõlmitud. Hambaarstide liit aga hoiatab, et haigekassa hinnakiri, mille alusel teenuseid hüvitatakse, on ebarealistlikult madalate hindadega, mistõttu võib haigekassaga lepingu sõlmida isegi vähem kui kümme protsenti kõigist hambaarstidest. Sellisel juhul pole oma arsti hindaval patsiendil ikkagi võimalust hüvitist kasutada, kui ta just arsti vahetada ei soovi.

Hambaravihüvitist saab taotleda kuni 50 protsendi kulude katteks, ent mitte rohkem kui 30 euro jagu, st kui patsiendil kulub arsti juures 60 eurot, hüvitataksegi sellest 30 eurot ning selleks aastaks on hüvitatav raviraha otsas, edasi tuleb tasuda omast taskust. Mida selle raha eest hambaarsti juures üldse teha saab?

"Üks hambaarstivisiit läheb maksama umbes vahemikus 60-80 eurot," kommenteeris hambaarstide liidu president dr Marek Vink Vikerraadio saates "Uudis+".