Lähiajal saab interaktiivne digi-gloobus Google Earth detailitäpse ülevaate Elbe-äärsest sadamalinnast Hamburgist, kirjutab Spiegel Online.

Google’i esindaja Stefan Keucheli sõnul on Hamburg esimene nii detailselt nähtav linn nende 3D-programmis, mis lubab heita virtuaalselt linnulennult pilgu meie planeedile.

Sadade Hamburgi kesklinna hoonete mudelitel on näha ka majade fassaadid. Justkui helikopteril istudes saab teha tiiru Hamburgi raekojahoone ümber, maanduda turuplatsil ja hõljuda sadama ümbruses.

Praegu on Google Earthis ka mõne USA linna 3D-mudelid, kus maju tähistavad valged plokid. Kolmas dimensioon on hetkel Google Earthi süstemaatiline edasiarendus. Eesmärgiks on luua virtuaalne gloobus, et inimesed saaksid kodus arvuti taga istudes reisida maailma eri paikadesse. Siinkohal on teretulnud kohalike algatus materjali kogumisel ja töötlemisel. Ka Hamburgi kolmedimensioonilise idee teostuse taga on eraettevõtjad, kes ka kõik kulud katavad.

Microsoft töötab selle kallal, et suurtest linnadest luua või-malikult detailsed koopiad. Äsja toimunud arvutimessil Las Vegases tutvustati 3D-funktsioonidega Google Earthi analoogi Virtual Earth. Vaatajad said linnulennult ülevaate Las Vegase suurematest kasiinohotellidest.