Pevkuri sõnul on Lauri Lugna väga hea kandidaat nii vastutusrikkale kohale kui siseministeeriumi kantsler. "Tema hariduslik ettevalmistus ja varasem töökogemus on minu hinnangul vägagi sobivad kantsleri ülesannete täitmiseks," märkis Pevkur.

Lugna sõnul tuli Pevkuri ettepanek talle positiivse üllatusena. "Olen siseturvalisuse valdkonda oma varasemas tööelus väga palju panustanud ja nüüd on õige aeg teha järgmine samm. Maanteeamet andis mulle nii meeskonna juhtimises kui ka partnerite kaasamises palju uusi kogemusi, mis aitavad mind kindlasti ka kantsleri töös," ütles Lugna.

Enne ametisse nimetamist Vabariigi Valitsuse poolt peab oma hinnangu Lauri Lugna sobivuse kohta andma ka riigikantselei juures tegutsev tippjuhtide valikukomisjon. Pevkur loodab, et vajalikud toimingud saavad tehtud kuuga ning uus kantsler võiks ametisse asuda juba augusti esimeses pooles.

Lauri Lugna on lõpetanud Tartu ülikooli avaliku halduse erialal ja omandanud magistrikraadi Euroopa poliitika ning sotsiaalteaduste alal Belgias, Leuveni Katholike Universiteit'is. Lisaks on Lugna osalenud politoloogia ja turvalisusõpingutes Soomes, Tampere ülikoolis. Lauri Lugna on abielus ning tal on kolm last.