"Tehniline pilt näitab nii Hansapangale kui Eesti Telekomile tugevat ülemüüdust. Hansapanga aktsia puhul paistab olukord sõltuvat üksikutest kohalikest investoritest, kes mängisid tulemuste avaldamisele järgnevale kohesele tõusule," kirjutab Kangus finantsportaalis U-Plaza.

Kanguse sõnul võimendas müügisurvet eelmisel reedel lõppenud optsioonid ning järsust hinnalangusest tulenev vajadus müüa ka pikemate optsioonide kattevara. "Lisaks ajalisele kontsentratsioonile kitsasse perioodi suurendas langust veelgi meie tavapäraselt madal kauplemisaktiivsus," märkis Kangus.

"Vaatamata toimunud muutustele arvame endiselt, et Hansapanga aktsia on praegu Baltikumis parima riski ja tulu suhtega aktsia," sõnas Kangus. "Võimalik, et toimub mõningane edasine nõrgenemine vahemikku 130-132 krooni. Selles vahemikust alates soovitame tõsiselt kaaluda positsioonide soetamist, kuna edasine langus on siis vähetõenäoline."

Kuigi Eesti Telekomi suhtes on Ühispanga analüütikud võtnud ettevaatlikuma seisukoha, oleks edasine langus vahemikku 76-77 krooni Kanguse sõnul juba piisavaks põhjuseks, et mõelda positsiooni soetamisele.