Hansapanga Tartumaa regiooni direktorit ähvardab süüdi mõistmine altkäemaksu võtmises.

Tartu maakohtusse jõudnud süüdistuse järgi aitas Hansapanga Tartumaa regiooni direktor Koit Semjonov 1997. aastal ärimees Nikolai Mummi firmale AS Ristiku NRT muretseda Hansapangast kolm miljonit krooni laenu, mille eest sai ise 100 000 krooni. Semjonov oli samal ajal laenusaaja firma nõukogu liige.

Mumm ei soovinud süüdistust kommenteerida, öeldes vaid, et tunnistas politseile juba enne kriminaalasja menetluse algust Semjonovile raha andmise üles. “Ma sain teiste käest teada, et see asi niimoodi käib,” rääkis Mumm.

Semjonoviga ei õnnestunud eile rääkida, kuid Hansapanga suhtekorralduse spetsialist Kristiina Tamberg ütles, et Hansapanga sisekontroll uuris Semjonovi juhtumit juba 1999. aastal ega leidnud mehe tegevuses midagi seadusevastast.

Ka Semjonovi advokaat Üllar Talviste ütles, et see kriminaal-asi on täis mõistatuslikke vastu-olusid. Talviste lisas, et on Semjonovi süütuses kindel.

Tartu prokuratuuri vanemprokurör Jüri Vissak ütles, et kriminaalasja kohtusse saatmine oli õige. “Inimese süü või süütuse otsustab kohus, aga mitte sisekontroll,” ütles ta. “Kui me ta kohtusse saatsime, ju me siis leidsime, et on selleks piisavalt tõendeid.”

Altkäemaksu süüdistus tuli avalikuks 1998. aasta sügisel, kui Ristiku ei jaksanud Hansapangale laenu tagasi maksta ning firmat ähvardas pankrot. Pank hakkas üle võtma laenu tagatiseks olnud hooneid ning Mumm omakorda väitis, et tal oli Semjonoviga laenu peale tehing.