Kindlustustegevuse seaduse kohaselt võib kindlustusselts tegeleda üksnes nende kindlustusliikidega, mille kohta talle tegevusluba on väljastatud.

Seni oli Hansa Varakindlustusel olemas tegevusluba maismaasõidukite kindlustuse ehk kaskokindlustuse, tulekindlustuse ja loodusjõudude kindlustuse ning muu varakindlustusega tegelemiseks, teatas finantsinspektsioon.

Eestis tegutseb tegevusloa alusel kaheksa kindlustusseltsi ja registreeritud on viis välismaise kindlustusandja filiaali.
Kahjukindlustusseltside turuliider brutomaksete alusel välisfiliaalide osa arvestamata on If Eesti Kindlustus 36,1 % turuosaga, järgnevad ERGO Kindlustus ( 26,2 %), Seesam Rahvusvaheline Kindlustus (18,6 %) ja Salva Kindlustus ( 11,7 %). Hansa Varakindlustuse turuosa oli möödunud aastal 1,1 %.
Üle kahe kolmandiku varakindlustuse turust, täpsemalt 68,4 % moodustasid eelmisel aastal kaskokindlustus ja liikluskindlustus.

"Meie esimene prioriteet on tulla välja liikluskindlustuse pakkumisega, seda loodetavasti juba märtsi teises pooles. Oleme teinud ettevalmistusi oma toote väljatöötamiseks, nüüd järgneb protsesside ja kahjukäsitluse-poole täpsem paikapanek ja testimine. Alustame uuele turule astumist aeglaselt, samm-sammult, järgides ütlust "tark ei torma!"," ütles Hansa Varakindlustuse juhatuse esimees Jan Andresoo.

"Järgmised tooteuuendused jätame esialgu veel saladuseks, kuid oleme seadnud eesmärgi tulla tänavu esimesel poolaastal välja veel ühe tootega nende kindlustusliikide piires, mille jaoks tegevusloa saime."