Hansabussi juhatuse liikme Neeme Tammise sõnul tugevdab ettevõte ostutehinguga veelgi oma positsiooni Baltikumi avaliku bussitranspordi turul. „Hansabussi jaoks on Ludzas ATU omandamine neljas ettevõtte ostutehing Baltikumis viimase 18 kuu jooksul ning kolmas ettevõtte ostutehing Lätis. Tegu on järgneva sammuga 2020. aastal toimuvaks Läti bussitranspordituru avanemiseks valmistumisel. Plaanime jätkata aktiivset laienemist Baltikumis kõikides bussitranspordisektori segmentides vastavalt turuolukorrale,“ ütles Tammis.

Ludzas ATU üks senistest omanikest ja ettevõtte juhatuse liige Guntars Losevičs usub, et Hansabuss annab positiivse panuse Ludzas ATU arengusse ning et eelkõige võidavad sellest tehingust nii Ludza linna ja maakonna reisijad kui ettevõtte töötajad.

Losevičs jääb ettevõttega aktiivselt seotuks ja jätkab ettevõtte juhatuse liikmena. Ludzas ATU ostuga tegevust laiendanud Hansabussi Läti äriüksuse juhina jätkab Sergei Vahnitski, kelle vastutusala hõlmab kõiki Hansabussi tütarettevõtteid Lätis.

Ludzas ATU SIA teenindab peamiselt Ludza linna- ja maakonnaliine ning pakub tellimusvedude teenust. Ettevõtte käibe prognoos 2017. aastaks on ligikaudu miljon eurot. Ettevõttes töötab kokku 30 inimest ning masinaparki kuulub ligi 20 sõidukit, sealhulgas 16 bussi.

Tehingu tulemusena suureneb Hansabussi Läti äriüksuse aastakäive ligi kaheksa miljoni euroni, töötajate arv üle 265 inimese ning masinapark üle 140 sõiduki. Nii konkurentsile avatud avalike lokaalsete liinivedude kui tellimusvedude turul moodustab Hansabussi turuosa Lätis ettevõtte teatel hinnanguliselt üle 10 protsendi.

Ostjat nõustasid tehingus investeerimispank Michel Capital ja advokaadibüroo Fort Latvia. Tehingu hind on vastavalt poolte kokkuleppele konfidentsiaalne.