Uuteks äriüksusteks saavad Eesti, Läti ja Leedu üksused, kus Grupp pakub kõiki finantsteenuseid, ning Venemaa, kus tegeletakse liisingu ja väliskaubanduse finantseerimisega. Tulenevalt riigipõhisest juhtimisest hakkavad seni Hansa Capitali alla kuulunud liisinguettevõtted kolmes Balti riigis olema riigipõhiste äriüksuste koosseisus, teatas Delfile Hansapanga meediasuhete juht.

Hansapanga juhatuse esimehe Indrek Neivelti sõnul muudetakse organisatsiooni struktuur lihtsamaks ja arusaadavamaks nii klientide kui ka töötajate jaoks. “Seni eraldi juhtimise all olnud pangad ja liisingufirmad moodustavad nüüd tugeva kohaliku meeskonna, mis toetab meie soovi pakkuda kliendile kõiki finantsteenuseid ühest kohast.”

Riigipõhiste äriüksuste loomise kõrval näeb Grupp endiselt riikidevahelisest koostööst tekkivaid sünergiaid. Hansapangal on ühtne IT ja tootearendus ning riski- ja finantsjuhtimine. Samuti jätkub teadmiste ja kogemuste vahetamine komiteedes. Grupi eraisikute panganduse komitee juhina jätkab Läti Hansabanka juhatuse aseesimees Ugis Zemturis, Grupi ettevõtete panganduse komitee juhiks saab alates 1. jaanuarist 2004 praegune Leedu liisingu juht Giedrius Dusevicius.

Eesti äriüksuse juhiks saab praegune ettevõtete panganduse direktor Erkki Raasuke, juhatuse liige Andres Liinat jätkab senisel positsioonil eraisikute panganduse juhina. Lätis on äriüksuse juht Hansabanka juhatuse esinaine Ingrida Bluma ning Leedus Hansabankase juhatuse praegune aseesimees, 1. novembrist juhatuse esimeheks saav Darius Nedzinskas. Äritegevust Venemaal koordineerib Indrek Neivelt.

Struktuuriliste muudatuste käigus müüakse kolmes Balti riigis varamüügi, kinnisvara hindamise ja inkassoga tegelev Balti Realiseerimiskeskus kui põhitegevusega mitteseotud üksus.

Seoses Grupi äriüksuste viimisega maapõhisele juhtimisele lahkub Hansapangast 1993. aastast üle-grupilist liising- ja faktooringettevõtet Hansa Capital juhtinud Mart Tooming.

Indrek Neivelt ütles, et Mart Tooming on 11 aastaga üles ehitanud kolmes Balti riigis tegutseva väga eduka liisingettevõtte. “Tema juhitud Hansa Capitalil on olnud suur roll mitte ainult Hansapanga Grupi, vaid kogu Balti finantsturu arengus, kus liisingu osakaal finantseerimisteenustest on üks kõrgemaid maailmas. Seoses struktuurimuutustega Grupis tegin talle pakkumise asuda uuele ametikohale, kuid Mart otsustas seda mitte vastu võtta.”