Tänavuse aasta jooksul annab Hansapank projektide toetuseks välja ligi miljon krooni, sügisesse vooru saab projekte saata kuni 1. novembrini, teatas pank.

Uuendusena toimus sel kevadel ka „Kooli häälekandja” konkurss, mille eesmärgiks on innustada noori tegelema oma kooli-tv, raadio, ajalehe või veebilehega. Kokku laekus ligi 70 projekti. Peavõidu 50 000 krooni pälvis Hugo Treffneri Gümnaasiumi ajaleht Miilang. Neli auhinnalist kohta a’ 10 000 krooni võitsid Tallinna Tõnismäe Reaalkooli videouudised, Jakob Westholmi kooliraadio SASS, Pärnu Hansagümnaasiumi ajaleht Tapeet ja Kuressaare Gümnaasiumi nädalaleht Meie KG. Eriauhinna - sülearvuti - Tiigrihüppe SA-lt sai Tallinna Linnamäe Vene Lütseum ja publiku lemmiku tiitli ning 10 000 krooni Kohtla-Järve Kesklinna Gümnaasiumi veebileht.

Hansapanga Noortepanganduse juhi Liis Kortsu hinnangul on "Tähed särama" konkursi projektid muutunud aasta-aastalt aina sisukamaks. “Rõõmu teeb see, et valdav osa projektidest on esitatud noorte endi poolt ning nendes on palju plaane, kuidas midagi konkreetset ära teha. Kes peale noorte endi saaks veel paremini teada, kuidas muuta nende oma ja neid ümbritsev elu paremaks!” nentis Korts. Ta lisas, et järjest rohkem on sotsiaalse suunitlusega projekte, mis tähendab, et noored vaatavad väga avatult ja hoolivalt enda ümber ringi.

Piiranguid esitatavatele projektidele ei seata, need võivad olla nii spordi-, kultuuri-, sotsiaal-, innovatsiooni- kui ka muu valdkonnaga seotud.

Lõpliku otsuse teeb hindamiskogu, kuhu kuuluvad Hansapanga jaepanganduse tegevdirektor Margus Rink, Hansapanga Noortepanga juht Liis Korts, Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Eimar Veldre, Haridus- ja Teadusministeeriumi Noorteosakonna juhataja Anne Kivimäe, Eesti Noorteühenduste Liidu tegevjuht Anni Metstak, Heateo Sihtasutuse Noorte Sotsiaalsete Ettevõtjate programmi juht Kairi Birk, SA Eesti Rahvuskultuuri Fondi nõukogu liige Jaan Tamm, Eesti Euroopa Liikumise (EURO<26) juhataja Ulrika Hurt, MTV Eesti tegevjuht Karoli Hindriks, venekeelse Postimehe vastutav toimetaja Viktoria Korpan ja ETV ajakirjanik Maire Aunaste.

Konkurss “Tähed särama” sai alguse 2002. aastal ning oli esimene erasektori poolt algatatud süsteemne toetusprogramm noortele. Konkursi eesmärk on toetada projekte, mis muudavad noorte elu paremaks hariduse, spordi, kultuuri ja vaba aja veetmise vallas.

“Tähed särama” II vooru saab taotlusi esitada kuni 1. novembrini 2007, seda saab teha noortepanganduse kodulehel www.npnk.ee.