Hansapank on oma turvatehnika üles ehitanud nii, et ostab täisteenuse turvafirmadelt sisse ning on oma turvariskid kõik ära müünud, ütles BNS-ile Hansapanga administratsioonidivisioni direktor Aivo Adamson.

"Pank ei osta endale ise turvatehnikat, ei soeta inkassatsiooniautosid ja ei palka turvamehi," ütles Adamson. "Turvafirmadega on sõlmitud valveteenuse lepingud, mis sisaldavad kogu valmisoleku tasu ja mis tähendab, et me maksame neile valmisoleku eest ja oleme kogu vastutuse välja andnud."

Oluline muutus sai Adamsoni sõnul alguse Sularahakeskuse AS-i müügist möödunud aastal.

Hansapanga sularahaautomaatidest varastati möödunud aastal ligikaudu kaks miljonit krooni. Viimati viisid vargad pühapäeval ära Tallinnas Nõmmel asuvast automaadist 675.875 krooni.

Vargad lõhkusid kell 1.22 automaati turvafirma Akropoli juhtimiskeskusega ühendava kaabli. Häire peale sündmuskohale saabunud turvamehed sündmuskohal midagi kahtlast ei avastanud ning lahkusid.

Sularahaautomaat hakkas iga kord, kui keegi püüdis sellest raha välja võtta, Hansapanka veateateid andma.

Panga töötaja läks esmaspäeval kell 11.30 eelmisel päeval veateateid andnud automaati kontrollima ning avastas varguse. Kurjategijad olid raha juurde pääsemiseks automaadi osavalt lahti puurinud.