Hansapank Eesti jaepanganduse divisjoni direktori Ruti Einpalu sõnul on uued automaadid väliselt sarnased sularahaautomaatidega, kuid mitte ei väljasta sularaha, vaid lasevad raha kontole panna. “Automaat teeb paberraha maksmise oma kontole senisest veel lihtsamaks, sest sissemakset saab teha ise ilma pangatöötaja poole pöördumata ja mis tahes ajal,” lausus Einpalu. Ta kinnitas, et raha kontole kandmine automaadi kaudu on kiire ja turvaline. “Sissemakse-automaati sisestatud raha jõuab kohe kliendi kontole,” märkis Einpalu.

Einpalu sõnul on Hansapanga paigaldatud sissemakse-automaadid haruldased, mujal Baltimaades neid ei ole.

Sularaha kontole kandmiseks tuleb sisestada automaati oma deebetkaart ja PIN-kood, valida toiminguks sularaha sissemakse ning asetada rahapakk (korraga kuni 30 rahatähte) automaadi lugemisavasse. Rahatähed võivad pakis olla mis tahes järjekorras.

Sissemakse-automaat võtab vastu vaid Eesti kroone - 25-kroonisest 500-krooniseni. Katkised ja võltsitud rahatähed tagastab automaat kohe.

Sissemakse-automaadid asuvad Tallinnas Liivalaia 8, Rävala 5 ja Pärnu mnt 15 ning Tartus Ülikooli 8 ja Riia 4. Tuleval aastal võib uut tüüpi automaate veelgi lisanduda.

Koos uute sissemakse-automaatidega tõusis Hansapanga pangaautomaatide arv Eestis 441-ni.