Laenulepinguid saab allkirjastada ID-kaardiga.

Hansapanga eluasemefinantseerimise osakonna juhataja Agnes Maki sõnul on tegu innovaatilise teenusega, mida Hansapank pakub ühe esimese pangana maailmas.

"Selline võimalus hoiab kokku kliendi aega, sest ta ei pea lepingu sõlmimiseks korduvalt pangakontoris käima, vaid saab seda teha kodus. Muuhulgas on teenus suunatud uuele noorele interneti põlvkonnale."

Makk lisas, et üks uue teenuse pakkumise peamisi eesmärke on luua uusi reaalseid võimalusi ID-kaardi kasutamiseks ja näidata inimestele, et ID-kaart on turvaline.

Internetipanka kasutab aktiivselt ligikaudu 70 protsenti Hansapanga eraklientidest. Alates 2004. aastast saavad kliendid sõlmida internetipangas nii riikliku õppelaenu- kui ka käenduslepinguid, samuti väikefinantseerimise toodete lepinguid.

Ligi 30 protsenti väikelaenu ja arvelduskrediidi lepingutest sõlmitakse juba internetipangas.

Kui kliendil on hüpoteek juba seatud ja sellest piisab uue laenusumma väljastamiseks, laekub laenusumma kontole kohe peale lepingu allkirjastamist internetipangas. Laenu saamiseks tuleb taotlus esitada internetipanga kaudu või laenukonsultandi juures, vajadusel tuleb käia ka laenukonsultatsioonis.