Hansapanga Euroopa Liidu valdkonnajuht Aivar Roop ütles, et esimesi samme sellise nõustamise pakkumiseks hakkas pank astuma juba eelmisel aastal, praeguseks suudetakse pakkuda kõrgel tasemel ja kiiret konsultatsiooni. "Kliendihaldurid on läbinud vastavad koolitused ning nende kasutuses on spetsiaalne andmebaas struktuurifondide kohta," märkis ta.

Kui ettevõtte või organisatsiooni tegevus sobib toetamiseks, koostab Hansapank kolme tööpäeva jooksul koostöös konsultatsioonifirmadega projekti idee eelanalüüsi. Hansapanga koostööpartnerid on Innopolis Konsultatsioonid, BDA Estonia, PricewaterhouseCoopers ja Geomedia.

Roop ütles, et Hansapank omalt poolt annab ettevõtetele laenu nii vajalike kulutuste katmiseks kuni toetusraha laekumiseni (sildfinantseerimine) kui ka projekti kohustusliku omafinantseeringu osa maksmiseks.

"Projektide finantseerimisel peame väga oluliseks kliendi varasemat kogemust projektide juhtimisel või selle puudumisel kompetentse projektijuhi kaasamist," märkis Roop.

Struktuurifondidest toetatavate projektide rahastamisel pakub Hansapank järgmisi tingimusi: intressimäär 4-6%, paindlikkus tagatiste seadmisel ning positiivse toetusotsuse käsitlemine laenu lisatagatisena.