"Kaarditehingute mahud on kasvanud ja me võime oma tehingutasusid alla tuua," ütles Hansapanga operatsioonide divisjoni direktor Aivo Adamson.

Tema sõnul on Hansapangas jaanuarist kuni oktoobrini kaarditehingute mahud kasvanud umbes 30 protsenti.

Adamsoni sõnul hakkavad uued hinnad kehtima sõltumata kaupmehe käibest või deebetkaardi väljaandjast. Praegu sõltub konkreetne hind iga kaardimakse terminaali lõikes eraldi kaarditehingute mahust ja käibest, lisas Adamson.

Kõik kliendid, kes on kaardikeskusega ühendatud, maksavad Adamsoni sõnul praegu komisjonitasu 2,95 protsenti.

1,6- kuni 2,5- protsendiline komisjonitasu kehtib tema sõnul klientidele, kelle terminalid on Hansapank Kaardikeskuse alt oma teeninduse alla toonud.

Seega on madalaim võimalik tasu Hansapanga kaupmehest kliendile uuest aastast 1,44 protsenti.

Adamsoni sõnul on Hansapangal kokku 3329 makseterminali. Neist 40 protsenti on tema sõnul praeguseks Kaardikeskuse alt üle toodud Hansapanga haldusesse.

Hansapank on Adamsoni sõnul terminalide ületoomiseks kulutanud kokku miljon kuni 1,2 miljonit krooni. "See on kaduvväike osa investeeringutest," sõnas ta. Kogu teenustasudena teenitud raha läheb tema sõnul kaardiarendusprotsessidesse. Järgmise aasta oktoobrist peavad olema kasutuses juba uued rahvusvahelistele standarditele vastavad EMV (Euro Master Visa) kiipkaardid.

"Täna oleme projekti juba käivitanud ja sellega arvestades paneme kokku järmise aasta eelarvet," rääkis Adamson. Investeeringute suurusjärku ei osanud Adamson veel öelda.

Adamsoni sõnul moodustab kaardimaksete käive Hansapangas 14 protsenti sularahaautomaatidest väljavõetava sularaha käibest. Ta lisas, et sama suhe on näiteks Rootsis 50 ja 50 protsenti.