Uue kontori avamise puhul Tartu südalinnas andis Hansapank üliõpilastööde konkursi võitjale üle koti miljoni sendiga.

Tartu ülikooli geograafiamagistrand Andres Rõigas pälvis auhinna oma töö eest Hansapanga esseekonkursile "Elu võimalikkusest Lõuna-Eestis". Miljon senti peamiselt viiesendistes mahtus ära kartulikoti suurusesse kotti ning kaalus Hansapanga andmetel ligi kaks tsentnerit. Sendid sai pank siiski tagasi, sest võitja ei viinud kotitäit kaugemale panga hoovist ja laskis võidusumma kanda üle oma arvele.

Raha üleandmistseremoonia ülikooli tänaval lõbusa puhkpillimuusika saatel andis tartlastele teada, et Hansapanga uus kontor Barclay platsi ääres on avatud. Panga Lõuna-Eesti regiooni juhataja Ruti Kannelmäe ütles, et hoone valmimiseks kulus 25 miljonit krooni. Maja ehitas AS Rand & Tuulberg ning projekteeris Kalle Rõõmuse büroo, Hansapanga ühtset stiili järgiva sisekujunduse tegid Argo ja Katrin Vaikla.

Hansapank alustas vastvalminud hoones tööd esmaspäeval. Rahvusvahelistele turvanõuetele vastavas klaasist ja marmorist hoone kolmel korrusel asuvad panga Barclay kontor ning Lõuna-Eesti regioonikeskus. Barclay kontor on Hansapanga kolmas kontor Tartus. Ruti Kannelmäe selgitusel pakutakse siin kõiki finantsteenuseid alates elektroonilistest hoiulaegastest ning lõpetades laenude, liisingu, dokumentaalmaksetega.

Majas paikneb ka Eesti esimene hoiustamisvõimalusega sularahaautomaat. See tähendab, et iga pangakaardi omanik, kellel on taskus raha üle, saab lasta selle masinasse ja raha läheb tema arvele.

Hansapanga jaepanganduse divisjoni direktor Gerd Müller nimetas uue hoone avamist "Tartu tulevases citys" valmistumiseks tiigrihüppeks Lõuna-Eestisse. Seda väidet kommenteerides ütles Ruti Kannelmäe, et Lõuna-Eesti keskus on esimene, kus Hansapank hakkab dubleerima paljusid oma "tagatoa" funktsioone. Ta märkis, et pangal on tugevaid kliente Põlvast ja Võrust, keda Tartus on palju lähem teenindada kui Tallinnas. Ruti Kannelmäe hinnangul sobib Lõuna-Eesti linnadele hästi elektrooniline pangandus. Tema sõnul tehakse praegu Telehansa vahendusel juba umbes 50% kodumaistest maksetest.

Kõneldes esseekonkursi võidutööst, ütles Ruti Kannelmäe, et Hansapank saab seda kasutada oma eesseisval laienemisel Viljandisse. Andres Rõigas elab Viljandi lähedal, mistõttu ta on oma töös seadnud Lõuna-Eesti arvandmed võrdlusse Viljandi arvandmetega.

ANU JõESAAR