"Tegu on Baltikumis uudse ja esmakordse initsiatiiviga. Koostöös Heateo Sihtasutusega jõudsime selgusele, et üheks suurimaks probleemiks on ühiskondliku teadlikkuse kasvatamine Eesti jaoks oluliste mittetulundusorganisatsioonide eesmärkidest ja vajadustest ning heategevuse sidumine inimeste igapäevaeluga. Eestis on annetustegevus seni olnud seotud peamiselt jõuluajal tehtavate kampaaniatega või siis sellega, kui raha palju. Ometi näitavad ka viimase aja uuringud, et Eesti inimestel on soov head teha olemas, kuid võimalusi selleks ei viitsita ise aktiivselt otsida. Meie pakume unikaalset lahendust - kõik internetikasutajad saavad keskkonnaga tutvuda igapäevaste pangatoimingute keskkonnas, lehel www.hansa.ee/tuletoeta. Kõik Hansa Netipanga kasutajad saavad teha annetusi just neile meeldiva projekti toetuseks ning pank nendelt ülekannetelt teenustasu ei võta"

„Mittetulundusühingutel oli keskkonna vastu väga suur huvi - oma projekte soovis tutvustada 27 organisatsiooni. Valisime välja 14 kindla tegevusplaani ja eesmärgiga ühingut, kelle tegemiste kohta on võimalik nüüd lehelt www.hansa.ee/tuletoeta lugeda. Inimesed saavad projektidega tutvuda ja soovi korral südamelähedastele algatustele nii regulaarseid kui ühekordseid annetusi teha," rääkis Hansapanga sotsiaalse vastutuse valdkonna juht Maris Ojamuru.

Hansapanga internetipangal on 800 000 kasutajat, kellest üle poole miljoni arveldab seal regulaarselt. „Kui suudame panna igapäevaste arvelduste tegijad kasvõi hetkeks sellele mõtlema, kuidas oluliste probleemide lahendamisele kaasa aidata, oleme juba suure sammu edasi astunud,” märkis Ojamuru.

Heateo Sihtasutuse juhataja Artur Taevere sõnul on annetuskeskkond hea viis tutvustada tugevaid algatusi, millel on ühiskonnas reaalne mõju. "Eestlaste valmisolek heategevuseks on pidevalt kasvanud. Sellest järgmine loogiline samm on vaadata, mil moel saab oma toetusega tuua ühiskonnale kõige rohkem kasu,” rääkis ta. „Annetuskeskkond teeb mõtestatud annetamise lihtsamaks, tõstes esile ennast tõestanud ja arengupotentsiaaliga organisatsioone."

Annetuskeskkonnas on esindatud organisatsioonid erinevatest eluvaldkondadest - lapsed ja noored, keskkonnakaitse, rahvatervis ja kultuur: Convictus Eesti, Dharma, Eesti Loomakaitse Selts, Eesti Kunsti Toetusfond, Eesti Pärimusmuusikakeskus, Eesti Seksuaaltervise Liit, Eestimaa Looduse Fond, Eesti Vähiliit, Kasside Turvakodu, Maarja Küla, Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond, SOS Lasteküla, Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond ning Vanurite Eneseabi ja Nõustamise Ühing.

Ühe keskkonnas esindatud MTÜ, Eesti Kunsti Toetusfondi juht Külli Hanseni sõnul on annetuskeskkond hea võimalus teadlikkust kasvatada. "Eesti kunstiklassikute, näiteks Wiiralti, Triigi ja Raua tööde taastamine on oluline, kuid seni veel vähe tajutud probleem. Hansapanga annetuskeskkond aitab meil seda probleemi teadvustada tuhandetele inimestele," märkis Hansen.