Hansapank kasutab emissioonist laekuvaid vahendeid oma laenutegevuse finantseerimiseks Balti riikides ning osaliselt ka olemasolevate laenude refinantseerimiseks.

Hansapanga Grupi finantsdirektor Kristina Siimar teatas pressiesindaja vahendusel Delfile, et käesoleva tehingu näol on tegemist seni suurima võlakirjaemissiooniga Euroopa Liidu uutes liikmesriikides tegutseva finantsasutuse poolt. „Oleme väga rahul saavutatud tulemuse ning investorite usaldusega Hansapanga vastu,” märkis Siimar.

Emissiooni korraldasid Barclays Capital ning Deutsche Bank.

Hansapank emiteeris nimetatud võlakirju oma kahe miljardi euro suuruse eurovõlakirjade (Euro Medium-term Note, EMTN) programmi raames. Grupi lühiajaliseks finantseerimiseks kasutab Hansapank alates tänavusest aastast euro kommertspaberite (Euro Commercial Paper, ECP) programmi, mille ühe miljardi euro suurusest mahust oli 30. septembri 2004 seisuga kasutatud 475 miljonit eurot.

Hansapanga laenuportfelli kasv on viimase aasta jooksul olnud prognoositust oluliselt kiirem. Grupi laenuportfell kasvas aastaga 1,4 miljardi euro võrra, ulatudes 2004. aasta juuni lõpus 5,1 miljardi euroni. Eriti kiire on kasv Lätis ja Leedus, kus Hansapanga Grupp on sarnaselt Eestiga tõusnud suurimaks eraisikute finantseerijaks.