Projekti eesmärk on pakkuda korteriühistutele kvaliteetset ja soodsat võimalust elamu küttesüsteemi terviklikuks renoveerimiseks. Selleks on kaasatud nii finantseerija kui ka küttesüsteemide müüja ja projekteerija. Kvaliteetsete lahenduste eelduseks on tunnustatud firmade Grundfos ja Danfoss seadmete kasutamine selle projekti raames.

Hansapanga korteriühistute valdkonnajuhi Janis Pugri sõnul on küttekulud ühed olulisemad kulutused korteriühistute jaoks ning küttesüsteemi tervikliku renoveerimisega saab neid kulutusi vähendada 20-30% võrra.

Pugri sõnul muutub küttesüsteemide energiasäästlikkuse teema veelgi olulisemaks pärast 1. juulit 2007, kui riik kehtestab elanike küttearvetele 18% käibemaksu.

Küttemaailma tegevjuhi Frank Õimi sõnul on Tallinna Tehnikaülikooli soojustehnikute uuringud ning energiaauditid näidanud, et just küttesüsteemi terviklik asendamine on nõukogudeaegses korterelamus kõige kiirema tasuvusajaga remondiinvesteering, tasudes ära hinnanguliselt 6-7 aastaga. ?Tihti panustavad ühistud emotsioonide ajel pigem hoonete välisilme parandamisse, korrastades fassaade, soojustades seinu ning katuseid. Meie projekti eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu säästlikule ning arukale renoveerimisele, mis silmailu kõrval annab ühistu liikmetele reaalset rahalist tulu, ? ütles Õim.

Projektiga saab selle esimeses etapis liituda kuni 1. aprillini 2006.