Hansapank Eesti peadirektori Priit Põldoja kinnitusel on kahjukindlustus Hansapank Eesti üks strateegilistest valdkondadest, mida kavatsetakse lähiaastatel tõsiselt edasi arendada.

Loodav varakindlustusselts hakkab pakkuma varakindlustuse põhitooteid nii era- kui ka äriklientidele. Kindlustusportfelli hakkavad kuuluma kasko- ja liikluskindlustus, kodu- ning õnnetusjuhtumikindlustus ja reisikindlustus. Kahjude menetlemiseks luuakse ka oma kahjukäsitlusüksus.

Selts ei kavanda luua iseseisvat jaotusvõrku, vaid varakindlustust hakatakse müüma panga ning liisingu jaotuskanalites, hoides seeläbi oluliselt kokku ka seltsi administratiivkulusid.

Kõigi eelduste kohaselt alustab selts tegevust mais, pärast finantsinspektsioonilt vastava loa saamist.

Seni on Hansapank vahendanud teiste kindlustusfirmade varakindlustusteenuseid Hansa Kindlustusmaakleri kaudu. Hansa Kindlustusmaakleri juht Kaido Tõnisson ütles, et firma jätkab praegu oma tavapärast tegevust. ?Maaklerfirma igapäevategevust uue seltsi loomine ei mõjuta. Järgmised 6-7 kuud teeme oma tavapärast tööd ja klientide teenindamine jätkub,? selgitas Tõnisson.