Hansapanga investorsuhete juhi Mart Tõevere sõnade kohaselt toimuvad struktuurimuudatused selleks, et klient saaks edaspidi kõik teenused võimalikult mugavalt ühest kohast kätte.

Teisisõnu, Hansapanga Grupi juhtimine muutub riigipõhiseks. Kui näiteks siiani pakkus Eestis liisinguteenust Hansa Liising, ja selle tütred omakorda sama teenust ka Lätis ja Leedus, siis nüüd hakkavad sellega tegelema vastavalt Eesti Hansapank, Läti Hansabanka ja Leedu Hansabankas. Eraldi üksuse moodustab veel Venemaa, kus Hansapank tegeleb liisingu ja väliskaubanduse finantseerimisega.

Kui liisingufirmade suhtes on otsus langetatud ja Balti Realiseerimiskeskus kavatsetakse maha müüa, siis raudteevagunite liisimisega tegelenud Trailway Rentali edasist saatust pole Hansapanga juhatus veel otsustanud.

Eestis muutub sellega seoses ka panga juhtimisstruktuur. Eesti äriüksuse juhiks saab praegune ettevõtete panganduse direktor Erkki Raasuke, senine Hansapank Eesti juht Andres Liinat jätkab aga juhatuse liikmena eraisikute panganduse juhina.

Likvideeritava Hansa Capitali senine juht, Hansapanga Grupi juhatusse kuulunud Mart Tooming lahkub pangast. Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt oli talle küll pakkunud grupisiseselt uut ametikohta, kuid Tooming otsustas seda mitte vastu võtta.

“Pangandusega mul plaanis jätkata ei ole. Mõtteid edaspidise suhtes on tekkinud mitmeid, otsuse langetan paari järgneva kuu vältel,” ütles Tooming, kelle teeneks võib pidada Hansa Liisingu ning seejärel Hansa Capitali struktuuri ülesehitamist kolmes Balti riigis.

Viimastel aastatel jõudsalt arenenud, enam kui 150 miljoni kroonise bilansimahuga ja 20 miljoni kroonist puhaskasumit aastas tootva Balti Realiseerimiskeskuse võimalikku ostjat ei osanud Tooming pakkuda.