Uuteks äriüksusteks saavad Eesti, Läti ja Leedu üksused, kus grupp pakub kõiki finantsteenuseid, ning Venemaa, kus tegeletakse liisingu ja väliskaubanduse finantseerimisega. Tulenevalt riigipõhisest juhtimisest hakkavad seni Hansa Capitali alla kuulunud liisinguettevõtted Eestis ja kahes Balti riigis olema riigipõhiste äriüksuste koosseisus.

Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt ütles, et pank muudab organisatsiooni struktuuri lihtsamaks ja arusaadavamaks nii klientide kui ka töötajate jaoks. "Seni eraldi juhtimise all olnud pangad ja liisingufirmad moodustavad nüüd tugeva kohaliku meeskonna, mis toetab meie soovi pakkuda kliendile kõiki finantsteenuseid ühest kohast," ütles Neivelt.

Riigipõhiste äriüksuste loomise kõrval näeb Hansapank endiselt riikidevahelisest koostööst tekkivaid sünergiaid. Hansapangal on ühtne IT ja tootearendus ning riski- ja finantsjuhtimine. Samuti jätkub teadmiste ja kogemuste vahetamine komiteedes. Eraisikute panganduse komitee juhina jätkab Läti Hansabanka juhatuse aseesimees Ugis Zemturis, ettevõtete panganduse komitee juhiks saab alates 1. jaanuarist praegune Leedu liisingu juht Giedrius Dusevičius.

Eesti äriüksuse juhiks saab praegune ettevõtete panganduse direktor Erkki Raasuke, juhatuse liige Andres Liinat jätkab senisel positsioonil eraisikute panganduse juhina. Lätis on äriüksuse juht Hansabanka juhatuse esinaine Ingrida Bluma ning Leedus Hansabankase juhatuse praegune aseesimees, 1. novembrist juhatuse esimeheks saav Darius Nedzinskas. Äritegevust Venemaal koordineerib Indrek Neivelt.

Struktuuriliste muudatuste käigus müüakse Eestis ja Balti riikides varamüügi, kinnisvara hindamise ja inkassoga tegelev Balti Realiseerimiskeskus kui põhitegevusega mitteseotud üksus.

Seoses panga äriüksuste viimisega riigipõhisele juhtimisele lahkub pangast 1993. aastast üle-grupilist liising- ja faktooringettevõtet Hansa Capital juhtinud Mart Tooming. Neivelt tegi talle küll pakkumise asuda uuele ametikohale, kuid Tooming otsustas seda mitte vastu võtta.