Hansapanga turundus- ja suhtekorraldusdivisjoni juht Kristi Liiva ütles BNS-le, et alates märtsist on Hansapanga struktuuriüksused jaotatud kolmele tasandile.

Esimesel tasandil on tema sõnul kogu grupi juhtimisega seotud üksused - finants- (juht Erkki Raasuke), riskide juhtimise (Aivar Rehe), personali (Agve Aasmaa) ning turunduse ja suhtekorralduse divisjonid.

Teisel tasandil on äriüksused - Hansapank (peadirektor Raul Parusk), Hansabank Markets (Gerd Müller), Hansa Capital (Mart Tooming), Läti Hansabanka (Ingrida Bluma) ja Leedu Hansabankas (Arunas Siksta).

Liiva märkis, et nendes struktuurides põhimõtteliselt muudatusi ei ole, uue ametikohana on lisandunud Hansapank Eesti peadirektori ametikoht, mida täidab Raul Parusk.

Indrek Neivelt jätkab AS Hansapanga juhatuse esimehena.

Kolmandal struktuuritasandil on tugiüksused - operatsioonide (juht Aivo Adamson), IT arenduse (Vilve Vene) ja IT halduse (Liivi Kompus) divisjonid.

Hansapank Eesti on jagatud jaepanganduse, äripanganduse ja E-panganduse divisjonideks, mida juhivad vastavalt Ruti Eenpalu, Alo Lillepea ja Tiit Pekk.

Liiva ütles, et võrreldes varasema struktuuriga on suurte korporatiivklientide teenindamine nihkunud Hansapanga äripanganduse divisjonist Hansabank Marketsi korporatiivpanganduse divisjoni.

"Selle eesmärk on pakkuda suurimatele klientidele tooteid, nii et sellest tõuseks üle Baltikumi kasu. Kui varem oli suurte klientide teenindamine laenukeskne, siis nüüd soovime rohkem vastavalt kliendi vajadustele ka teisi teenuseid pakkuda," selgitas Liiva.

Liiva lisas, et esimese tasandi üksuste ülesanne on töötada välja ühtset poliitikat kogu organisatsiooni jaoks, siis äriüksused vastutavad konkreetselt tulemuste eest oma piirkonnas ja valdkonnas.