Komisjon ei kommenteeri pakkumise sisu enne erastamiskonkursi lõppu.

Ka Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt ei soovinud pakkumist enne erastamisprotsessi lõppu sisuliselt kommenteerida.

Neivelt ütles BNS-ile vaid, et Hanspank üritab läbi Taupomasise ostu ellu viia oma varasemat soovi omandada Leedus oluliselt suurem turuosa.

Leedu riik soovib erastada veel riigile kuuluvad 90,73 protsenti Taupomasis Bankase aktsiatest.

Suurim riigile kuuluv pank Taupomasis Bankas on Vilniaus Bankase järel bilansimahult teine pank Leedus.

Reitinguagentuuri Fitch IBCA poolt Taupomasisele antud pikaajaliste kohustuste reiting on BB, lühiajaliste kohustuste reiting B ning finantstoetuse reiting 2T.

Taupomasis Bankase kontrolli all on 35 protsenti Leedu hoiusteturust, 425 filiaaliga on Taupomasis Bankas suurima kontoritevõrguga pank Leedus.

Taupomasis Bankase mullune auditeeritud kasum oli 16,16 miljonit litti (71,7 miljonit krooni).

Hansapanga Leedu tütarpank Hansabankas alustas tegevust 1999. aastal, panga mullune auditeeritud kahjum oli 3,9 miljonit litti (17,3 miljonit krooni). Tänavu juunis sai Hansabankas esimest korda kasumit — 17.000 litti ehk 75.480 krooni, esimesel poolaastal oli Hansabankas siiski 2,69 miljoni litiga (11,9 miljoni krooniga) kahjumis.

Juuli alguses oli Hansabankase kontrolli all 1,69 protsenti Leedu pangandusturu varadest ning 1,62 protsenti laenuturust.