Hansapank Eesti peadirektori Andres Liinati sõnul on Telehansa.net esimene omataoline äriklientidele mõeldud Interneti-pank Eestis. “Telehansa.neti arendamisel arvestasime just ettevõtete vajadustega Interneti-panga kasutamisel ning kaasasime nad lahenduse väljatöötamisse,” lausus Liinat.

Ühe Telehansa.neti praktilise küljena tõi Liinat esile seda, et lahendus laseb ettevõttel ühildada oma raamatupidamissüsteemi Interneti-pangaga, kiirendades nii maksete tegemist. Samuti saab Telehansa.netis teha kontoväljavõtet kindlate kirjete kohta ning tellida Eesti Panga standardile vastavat väljavõtet.

Liinati sõnul sobib Telehansa.net oma esimeses arenguetapis eelkõige väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele, kuid lahendust arendatakse edasi. “Esimeste kasutajatena näeme neid ärikliente, kes seni kasutasid hanza.netti, neid on ligi 26 000,” lausus Liinat. Ta märkis, et Telehansa.neti väljatöötamises osalenud ettevõtted esitasid üle 40 täiendusettepaneku, millest paljud leidsid kasutust.

Telehansa.neti testimises osalenud AS-i Ensto Elekter pearaamatupidaja Ethel Aava sõnul annab uus Interneti-pank ettevõtte juhile ja raamatupidajale suurema vabaduse kui Telehansa, sest lahendus toimib igas arvutis, kus on Interneti-ühendus. “Makse saab sooritada sõltumata sellest, kas oled kodus, kontoris või välismaal,” märkis Aav. Ühe ettevõtte raames saab kasutajatele kehtestada ka erinevaid Interneti-panga kasutusõigusi.

Kõik seni hanza.netti kasutanud ettevõtted saavad hakata kohe Telehansa.netti kasutama, sobib olemasolev paroolikaart. Lepingu Telehansa.netiga liitumiseks saab ettevõtte seaduslik esindaja sõlmida igas Hansapanga kontoris.

Ettevõtted saavad Telehansa.netti kasutades valida kas kindla kuutasuga teenustepaketi, mille puhul makse hind tuleb tavalisest soodsam, või maksta juba hanza.netis harjunud süsteemi kohaselt teenustasu vaid iga makse tegemise pealt.

Uus Interneti-pank on eesti, vene ja inglise keeles ning asub aadressil www.telehansa.net.