Kindlustusseltside juhid ja omanikud ootavad põnevusega iga teadet ligi poolte laenude ja liisingute väljastaja tulekust kolme miljardi kroonise käibe ja keskmiselt 10-15 protsenti aastas kasvavale kindlustusturule, kirjutab Äripäev.

Hansapank ise prognoosib kolmandiku turu võtmist, mis tähendab Eesti suurimaks kindlustajaks saamist. Praegune suurim If Eesti Kindlustus, kes 1990ndate lõpus omandas just Hansapangalt kunagise Eesti Kindlustuse, omab 39 protsendist turuosa.

Hansapanga tulek kahjukindlustusturule mõjutab eelkõige laenu- ja liisingukliente, sest Hansapanga juhi Priit Põldoja sõnul keskendutakse kasko-, liiklus- ja kodukindlustusele, kusjuures suur potentsiaal peitub selle pakkumises kõrvuti laenu ja liisinguga. "Hakkame kindlustust pakkuma teiste toodete kõrvalt. Meil ei ole plaani ega õigust neid siduda," ütles Põldoja, kuid lisas, et loomulikult pakutakse ka liisingu- ja laenutooteid ühendatuna kindlustusega.

Põldoja sõnul ei saa nad uue tulijana kindlasti pakkuda kõrgemat hinda, kuid ka alla turuhinna varakindlustust pakkuma ei hakata.

Hansa Varakindlustust hakkab juhtima Jan Andresoo, kel sel aastal täitus seitsmes tööaasta Estonian Business Schoolis (EBSis), neist viimased kolm tegevjuhina.