Nimelt on Hanschmidt selle aasta mais saanud firmade Bolton Realestate ning KS Holding nõukogu liikmeks. Bolton Realestate’ile kuulub 100% KS Holdingust. Mõlema firma nõukogus on Hanschmidt koos Cardo Remmeli ning soomlaste Tapani Teeriaho ja Eero Makkoneniga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Remmel ütles, et nii tema kui ka Hanschmidt kuuluvad Bolton Realestate’i omanikeringi. “Jah, mul on seal osalus ja temal (Hanschmidtil — toim.) on seal oma osalus,” ütles ta. Lisaks neile on firma omanike seas Teeriaho, Markku Kurkki ning Rein Lehtmetsaga seotud firmad.

Bolton Realestate’i nõukogu esimehe Teeriaho sõnul on tegu kinnisvarahaldusfirmaga, mis loodi Paljassaare kruntide haldamiseks. “Tegemist on kolme suure halli ning külmhoonega, kus säilitame ja võtame vastu laevadelt tulevaid materjale,” ütles ta. Lähiaastail soovib firma Paljassaare maatükkidel kinnisvara arendada.

Teeriaho sõnul kutsuti Hanschmidt ning Remmel Bolton Realestate’i, sest tegemist on pädevate ja ärimaailmas tuntud inimestega, keda tunti juba varasemast ajast.

Ka Hanschmidti poeg Harri Hanschmidt on tegev kinnisvaraäris. Äriregistri andmetel on ta firma Activus juhatuse esimees. Activuse omanikeringis on Kersti ja Argos Kracht ning väidetavalt ka Ain Hanschmidt. Activusele kuulub osalus kinnisvarafirmas Luksi Maja, kus seltskonna äripartneriks on tuntud sadamategelane Koit Uus. Üks Luksi Maja omanikke on ka Merko Ehituse suuromaniku Toomas Annuse õde Tiina Annus.