„Väliskeskkond on endiselt keerulises olukorras, kuid viimastel kuudel on siiski märgata olnud positiivseid märke, mil turud on stabiilsemad ja inimeste kindlustunne tuleviku suhtes pisut parem. Siiski on euroala majandus alles astumas kindlamale pinnasele ja sellega tuleb arvestada ka Eesti majanduse väljavaateid hinnates,“ rääkis Hansson.

Hanssoni sõnul on üheks riskiks võimalikud tagasilöögid väliskeskkonnast, kuid teisalt rõhutas ta majanduse positiivsema arenguga seotud riske.

“Kui majandus hakkab oodatust kiiremini kasvama, siis võivad süveneda praegu tunnetatavad palgasurved. Kui palgakasv ületab tootlikkuse kasvu, siis tekitame endale täiendava hinnatõusu,“ märkis keskpanga president.

Keskpanga president rõhutas Eesti majanduspoliitika rolli riskidega toimetulemisel. „Range eelarvedistsipliin ja korras riigirahandus on oluline usaldusväärsuse allikas. Seetõttu on oluline, et valitsus peaks kinni eelarve ülejäägi saavutamise eesmärgist 2014. aastal. Samuti on pikaajalise majanduskasvu kindlustamiseks vaja rakendada aktiivseid tööturumeetmeid, mis vähendavad struktuurset tööpuudust,“ rääkis Hansson.