"Kui senini on hanza.netiga igakuiselt liitunud keskmiselt 12 000 klienti, siis jaanuar üllatas enda aktiivsusega", ütles panga e- panganduse juht Olari Ilison.

Klientide hanza.neti eelistamisele põhjuseid otsides nimetas Ilison ennekõike muutust klientide käitumisharjumustes. Tema sõnul on hanza.net kujunenud veebikeskkonnaks, mis lihtsustab inimeste igapäevatoiminguid. "Hea ülevaade oma finantstehingutest, lihtsustatud juurdepääs riigiteenustele, peatselt lisanduv finantsplaneerimine on asjad, mis meile kõigile igapäevaselt vajalikud on," nimetas Ilison Internetipanga eeliseid. Hanza.neti klientide arvu sedavõrd suur hüpe jaanuaris on aga tingitud aasta lõpus lisandunud uutest laenutoodetest EGO ja TRUMP kaardist. Uute krediitkaartide kasutajad on liitunud ka hanza.netiga, et omada paremat ülevaadet enda jooksvatest kulutustest.

Ühe mõjutegurina mainis Ilison ka elektroonilist tulude deklareerimise võimalust hanza.netis, mida eelmisel aastal kasutas ca 10 000 klienti.

Käesoleval aastal saavad hanza.neti kliendid oma 2000. aasta tuludeklaratsioone täita ja Maksuametile esitada alates 12. veebruarist.

Jaanuarikuu lõpu seisuga oli Hansapangal 192 000 hanza.neti kasutajat.